“Opzienbarend en confronterend” (HP/ De Tijd)
“Een even sterk als verontrustend essay” (Volkskrant)
“Stiekem tóch een zelfhulpboek” (Trouw)
Verwacht: 28 september 2017 bij De Bezige Bij. Boekpresentatie 29 september om 17.30 uur in Pakhuis de Zwijger: Presentatie
Note! Synopsis in English and sample translation is to be found here
Offline in een online wereld – wat doet dat met je?
Is een virtuele ervaring hetzelfde als een fysieke ervaring? Bestaan Facebookvrienden? Is vervelen vervelend? Bestaat er een verschil tussen je online en je offline identiteit? Wanneer ben je een junkie?
Steeds meer mensen worstelen met hun omgang met de schermwereld. Scholen en bedrijven experimenteren met schermvrije dagen, er ontstaan resorts en trainingen voor digitale ontgifting en er leeft een grote behoefte om te ‘ontkoppelen’. Filosoof Hans Schnitzler gaat in gesprek met millennials die een digitale detox hebben ondergaan. Kon je je weg nog vinden? Als je je telefoon opzij legt, wat komt er dan in de plaats? Heb je nog vrienden? Besta je nog? En, misschien wel het interessantste filosofische vraagstuk: pak je je digitale bestaan nadien gewoon weer op?
Een kleine filosofie van de digitale onthouding laat zien wat er gebeurt als je plotseling offline gaat in een wereld die altijd online is. Aan de hand van interviews schetst Schnitzler een even herkenbaar als onthutsend beeld van de problemen van de moderne smartphone-mens. Dit boek roept op tot bezinning over de eisen die de digitale werkelijkheid aan ons stelt.
Voor verdere actuele info, artikelen & recensies, klik op “info” en scroll naar beneden: Info
Blader hier alvast door de eerste paar pagina’s heen: Kleine filosofie van de digitale onthouding

Boekpresentatie in Pakhuis de Zwijger, 29 september 2017